Mucenici muntenesti

Mucenici muntenesti

Ingrediente:

Faina, apa, sare, nuca macinata, zahar, scortisoara

Mod de preparare:

Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framanta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din aluat si se formeaza suluri ceva mai subtiri decat macaroanele. Din aceste suluri se modeleaza covrigei sau opturi, cat mai mici, care se lasa sa se usuce de la o zi la alta. Se pune la fiert apa cu zahar, dupa gust, si, cand clocoteste, se introduc mucenicii. Se fierb pana se inmoaie. Se iau de pe foc si se adauga nuca pisata, pana cand zeama se ingroasa. Uscarea mucenicilor inainte de fierbere este absolut necesara, pentru a se evita absorbtia unei cantitati prea mari de apa in timpul fierberii si deformarea lor. Se servesc reci, presarati cu nuca pisata, zahar tos si scortisoara.

Adauga comentariu la reteta - Mucenici muntenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bulete cu cascaval la cuptor
Ardei umpluti
Supa de dovleac cu gorgonzola
Salata de tortellini
Tarta sarata din frunze de conopida
Somloi Galuska
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Pogacsa
Brownies cu miere si seminte
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Portofele de cod cu fasole verde
Cheesecake cu rosii si busuioc
Chec de carne
Tarte Flambée
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara