Clatite cu dulceata

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Ingrediente:

1 ceasca faina, 2 oua, 1 pahar lapte, un praf de sare, 2 lingurite de zahar, 2 lingurite de unt sau ulei, dulceata sau gem, 1 lingura de unt topit pentru uns tava

Mod de preparare:

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecand intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt, se toarna o lingura plina de compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Se fac pe rand toate clatitele, punandu-le intr-o farfurie una peste alta, cu capac, sa nu se usuce. Din cand in cand, se amesteca bine compozitia din castron, sa nu ramana prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtirele si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pina la 20 de buc.

Adauga comentariu la reteta - Clatite cu dulceata


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de sfecla rosie cu pui
Sparanghel verde cu bacon
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Rulada de pui
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Supa de dovleac cu gorgonzola
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Pogacsa
Mincarica de pipote
Creveti crocanti cu cocos
Supa Imperiala
Medalion de vinete
Inghetata prajita
Somon afumat pe scandura de cedru
Pasca cu branza dulce