Tort cu smantana ca la Bucovina

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Tort cu smantana ca la Bucovina

Tort cu smantana ca la Bucovina

Ingrediente:

Foi. 3 pahare faina, 200 g. unt, 100 g. zahar (se poate folosi zaharina), 50 g. nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat

Mod de preparare:

Din asta se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
  Umplutura: 300 g. smantana proaspata, 300 g. nuci rasnite, 1 pahar zahar, si vanilie. Se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
  Nota bene: gustul cel mai bun il capata abea dupa vreo 5 zile. Pentru cine are vointa. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa
banuim. Dar trebuie lasata cateva zile...

Adauga comentariu la reteta - Tort cu smantana ca la Bucovina


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Sirop de citrice
Papanasi
Prajitura cu zmeura si pomelo
Chec de carne
Somon la gratar
Rata la cuptor
Paine cu iaurt
Rulada cu cascaval
Placinta  cu pui, spanac si branza
Supa crema de ciuperci
Somloi Galuska
Supa cu turnatei
Ciorbita de pui si fasolica verde
Rulada de pui
Taameia