Tort Diplomat Excelent

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Tort Diplomat Excelent

Tort Diplomat Excelent

Ingrediente:

20 piscoturi, 5 plicuri de gelatina de cate 5 g, o cana cu zahar, 1 litru de frisca , 2 oua, un compot de ananas, 100 g stafide, o esenta rom, fructe pentru ornat

Mod de preparare:

Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata. Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se fiarba la baie de abur pana aproape de consistenta unei budinci. Se da la rece. 1/2 l frisca rece se bate si se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur. O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina. Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou. Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe, ciocolata, etc. Se mai da la rece un pic.

Adauga comentariu la reteta - Tort Diplomat Excelent


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paine rasucita cu crema de branza
Cartofi cu conopida si branza
Papanasi
Chiftelute de urda in sos de rosii
Cupola ninsa cu ciocolata
Beef Bourguignon - Julia Child
Ciorba de salata
Ardei copti pane
Tagliatelle cu ciuperci
Somon salbatic cu crusta de brinza
Prajitura cu gutui si branza
Rulouri de vinete cu sunca si Roquefort
Cosulete umplute
Parmigiana di melanzane
Salata de cartofi cu ton