Tort Diplomat Excelent

Reteta culinara » Retete culinare » Retete dulciuri » Tort Diplomat Excelent

Tort Diplomat Excelent

Ingrediente:

20 piscoturi, 5 plicuri de gelatina de cate 5 g, o cana cu zahar, 1 litru de frisca , 2 oua, un compot de ananas, 100 g stafide, o esenta rom, fructe pentru ornat

Mod de preparare:

Se pune gelatina la inmuiat, cu sucul din compotul de ananas, intr-o craticioara mica, astfel incat sucul sa acopere stratul de gelatina uscata. Se pun ouale, zaharul si cana de lapte sa se fiarba la baie de abur pana aproape de consistenta unei budinci. Se da la rece. 1/2 l frisca rece se bate si se amesteca cu budinca, esenta de rom si stafidele si cu gelatina care s-a lichefiat pe o baie de abur. O cratita de tort se captuseste cu o folie de plastic si se pun la baza piscoturile astfel sa se formeze un blat, se insiropeaza cu restul de suc din compot si se pun peste ele si bucatile de ananas. Se adauga frisca cu geletina. Se da la frigider cam o ora si dupa aceea se scoate cu ajutorul foliei din cratita si se pune pe un platou. Se orneaza cu restul de frisca si se pun la alegere fructe, ciocolata, etc. Se mai da la rece un pic.

Adauga comentariu la reteta - Tort Diplomat Excelent


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ghiveci de orez cu legume
Salata
Paine cu orez
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Painea tigru
Portofele de cod cu fasole verde
Bruschette cu legume si tofu
Tort de ciuperci
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Placinta  cu pui, spanac si branza
Pasta de avocado
Feta cu rosii uscate,in ulei
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Creveti crocanti cu cocos