Zacusca de ardei si gogosari

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Zacusca de ardei si gogosari

Zacusca de ardei si gogosari

Ingrediente:

1 kg rosii, 4 gogosari, 4 ardei grasi, 1 morcov mijlociu, 1 ceapa, 2 — 3 catei de usturoi, 50 g ulei, 1 lingura zahar, sare

Mod de preparare:

Se fierb rosiile si se trec prin sita. intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie felii nu prea marunte. Se curata morcovul si se taie felii, de asemenea se taie ceapa pestisori. Morcovul si ceapa se prajesc usor in ulei si, cand s-au muiat, se pun in sosul de rosii, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga zaharul si se potriveste gustul sarat, aceasta zacusca se poate pastra si pe iarna. Pentru aceasta, cand este gata, se pune in borcane care se acopera cu hartie pergament sau cu celofan, se leaga si se fierb o jumatate ora intr-un vas cu apa.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de ardei si gogosari


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Medalion de vinete
Ciuperci umplute cu legume
Portofele de cod cu fasole verde
Friptura de porc cu sorici
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Spaghetti cu zucchini si rosii
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Muschiulet de porc cu susan
Bulete din ciupercute
Pachetele cu porumb si branza
Dulceata de rubarba
Tort cu cafea si gem de zmeura
Pasca cu ciocolata
Cozonac Grania
Aperitiv in foi de napolitana