Zacusca de vinete si gogosari

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Zacusca de vinete si gogosari

Zacusca de vinete si gogosari

Ingrediente:

500 g rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari, 1 ceapa (facultativ), 50 g ulei, 1 lingura zahar, sare

Mod de preparare:

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul in care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zaharul, se potriveste gustul sarat si se lasa sa fiarba la foc mic pana mai scade zeama, observand sa nu se prinda de fund. Se poate pastra pe iarna ca si zacusca de ardei.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de vinete si gogosari


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cozonaci cu nuca si mac
Pasca cu branza dulce
Pateu din ficatei de pui
Banana Daiquiri
Inghetata prajita
Ciuperci umplute cu legume
Salata de ton cu ardei gras
Tarte Flambée
Bulete din ciupercute
Cocktail-Totally Green
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Supa de pasare cu fructe goji
Fursecuri cu gem
Tartiflette
Supa crema de rosii si morcovi