Zacusca de vinete si gogosari

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Zacusca de vinete si gogosari

Zacusca de vinete si gogosari

Ingrediente:

500 g rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari, 1 ceapa (facultativ), 50 g ulei, 1 lingura zahar, sare

Mod de preparare:

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul in care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zaharul, se potriveste gustul sarat si se lasa sa fiarba la foc mic pana mai scade zeama, observand sa nu se prinda de fund. Se poate pastra pe iarna ca si zacusca de ardei.

Adauga comentariu la reteta - Zacusca de vinete si gogosari


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cozonaci cu nuca si mac
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Gratin de broccoli si conopida
Placinta  cu pui, spanac si branza
Pasta de leustean
Feta cu rosii uscate,in ulei
Tort de ciuperci
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Supa de dovleac cu gorgonzola
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Muffins cu usturoi si ierburi
Paine cu iaurt
Rulada de pui intreg
Paste de spanac cu calamari si rosii
Banana Daiquiri