Piftii de porc si de vitel (Racituri)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Piftii de porc si de vitel (Racituri)

Piftii de porc si de vitel (Racituri)

Ingrediente:

1 kg de picioare, 3 l apa, o capatana mica de usturoi, sare

Mod de preparare:

Piftiile se pot face din picioare si din urechi de porc, de asemenea din picioare de vitel. Mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, doua picioare de porc si doua de vitel, bine spalate si curatite. Se lasa sa fiarba descoperite, la foc mic, si din cand in cand se ia spuma. Se sareaza. Sunt gata atunci cand carnea se desface usor de pe os. Se scot oasele inainte de a se raci si se asaza carnea in farfurii. Zeama se curata de grasime si se incearca daca este destul de legata, punand cateva picaturi pe o farfurioara. Daca acestea se intaresc bine la rece, se da la o parte oala cu zeama si se lasa sa se limpezeasca, in caz contrar se lasa pe foc, sa mai dea cateva clocote. Dupa gust, se poate adauga in zeama putin usturoi pisat, inainte de a fi strecurata. Se toarna apoi zeama peste carnea din farfurii si se lasa sa se prinda. Inainte de a fi servite se pot rasturna, stergand fundul farfuriei cu un servet muiat in apa fierbinte.

Adauga comentariu la reteta - Piftii de porc si de vitel (Racituri)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tagliatelle cu ciuperci
Friptura de mistret
Chutney de prune
Inghetata prajita
Confit de canard
Chec negru
Cartofi cu conopida si branza
Salata de telina si morcovi rasi
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Legume umplute
Friptura aromata de porc
Branza cu verdeturi
Ciocolata
Supa de gulii
Cirnati cu fenel