Sos maioneza

Sos maioneza

Ingrediente:

3 galbenusuri, 300 g ulei, 1 lingurita zeama de lamaie sau otet, sare

Mod de preparare:

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate, apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult. Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata. Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare. Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.

Adauga comentariu la reteta - Sos maioneza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bruschette cu legume si tofu
Feta cu rosii uscate,in ulei
Pateuri umplute cu sunca
Chocolate Gugelhupf
Supa din trei feluri de peste
Paste cu ciuperci si rosii
Paine rapida fara drojdie
Confit de canard
Pogacele cu jumari
Tocanita de naut la cuptor
Mancarica de gulas
Cotlete de vinete
Tarta cu crema de branza si zmeura
Supa crema de ciuperci
Dulceata de pere