Sos maioneza

Sos maioneza

Ingrediente:

3 galbenusuri, 300 g ulei, 1 lingurita zeama de lamaie sau otet, sare

Mod de preparare:

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate, apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult. Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata. Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare. Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.

Adauga comentariu la reteta - Sos maioneza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chec de carne
Sesame Chicken
Chec de carne
Portofele de cod cu fasole verde
Tarta cu crema de branza si zmeura
Piept de rata cu ciuperci
Inghetata de cocos
Piept de pui, la cuptor
Supa de chimen
Banana Daiquiri
Chiftele din legume
Cheesecake cu rosii si busuioc
Tort de ciuperci
Chocolate Gugelhupf
Creveti crocanti cu cocos