Sos de ciuperci cu smantana

Reteta culinara » Retete culinare » Retete sosuri » Sos de ciuperci cu smantana

Sos de ciuperci cu smantana

Ingrediente:

250 g ciuperci, 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 ceasca zeama de carne, 2 linguri smantana, cateva fire de patrunjel, sare

Mod de preparare:

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se inabusa pe foc cu 1/2 lingura de unt. Se face un rantas alb, din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne. Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin patrunjel tocat fin. Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. Se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, pentru ca sa nu se taie smantana.

Adauga comentariu la reteta - Sos de ciuperci cu smantana


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada de pui intreg
Ciorba de salata
Parjoale de vara
Savarine
Prajitura cu mere caramel
Crostoni cu miel
Bulete din ciupercute
Kisir -  salata de griu
Mancarica de gulas
Tagliatelle a La-Chef-A
Manti
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Parmigiana di melanzane
Painici cu busuioc