Supa de carne

Supa de carne

Ingrediente:

1,500 kg carne, 4 l apa, 2 morcovi frumosi, 1 radacina patrunjel, ½ radacina telina, 2 cepe, 1/4 varza (facultativ), sare

Mod de preparare:

Se pune la foc mic, intr-o oala descoperita, carnea si o bucata buna de os. Pentru ca supa sa fie mai gustoasa, se pune cu apa rece la foc; daca insa se urmareste ca rasolul sa fie mai bun, se pune cu apa fierbinte. In amandoua cazurile, supa trebuie sa fiarba la foc potrivit, in clocote mici; numai astfel sucul va iesi treptat din carne si supa va fi mai limpede.
  Cand incepe sa dea in clocote, se ia spuma cu o lingura speciala cu gauri si se toarna o lingura de apa rece. Aceasta face sa se mai ridice un rand de spuma la suprafata, care este din nou luata cu lingura. Operatia se repeta inca odata. Cand supa nu mai are nici o urma de spuma deasupra, se sterge spuma uscata de pe marginea oalei cu o carpa umeda, dar foarte curata, si se adauga sare, mai putina decat se cere, deoarece supa scade la fiert, si se sareaza. Se adauga zarzavatul curatat si spalat.
  Varza da supei un gust tare si uneori displacut. Daca adauga totusi la zarzavat, si fierbe separat un sfert de varza mijlocie si se adauga in supa numai cand aceasta i-e aproape gata. Se pot adauga la supa, odata cu zarzavatul, si maruntaie de pasare. Dupa ce s-au pus toate acestea se acopera oala, pentru ca supa, sa nu scada prea tare, lasand totusi o mica deschizatura, si se fierbe la foc potrivit pana este gata. Trebuie sa fiarba neintrerupt cel putin trei ore, insa numai in clocote mici. Cand este gata, se strecoara si numai atunci i se adauga garnitura cu care dorim sa o servim la masa.

Adauga comentariu la reteta - Supa de carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Musaca
Pogacele cu jumari
Tarte Flambée
Supa crema de ciuperci
Tarta sarata din frunze de conopida
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Pate Brisee
Friptura aromata de porc
Tarta cu mere
Schichttorte  Baumkuchen
Tort din albusuri
Chiftelute din orez
Pachetele cu porumb si branza
Rata la cuptor
Rulada de pui