Supa deasa de morcovi (crema)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa deasa de morcovi (crema)

Supa deasa de morcovi (crema)

Ingrediente:

3 l apa, 1/2 lingura unt topit, 500 g morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mari, 1/2 lingurita zahar, sare, unt proaspat cat o nuca

Mod de preparare:

Supa de morcovi, ca si toate supele de zarzavat, se poate pregati, in lipsa de zeama de carne, cu apa in care a fiert alt zarzavat, de pilda fasole boabe sau verde, conopida, sparanghel, mazare etc. In cel mai rau caz, se poate face si numai cu apa. Se taie morcovii in felii subtiri si se inabusa intr-o cratita cu untul si cu ceapa taiata de asemenea in felii subtiri. Cand morcovul a inceput sa se moaie, se pune sarea, zaharul, cateva frunze de patrunjel, cartofii curatati si taiati felii; se toama atat lichid, incat sa fie acoperit bine. Se lasa sa fiarba cu capac trei sferturi de ora pana la o ora, la foc mic. Se trece zarzavatul prin sita, se adauga din zeama cat trebuie si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se pune o bucata de unt proaspat cat o nuca in supa luata de pe foc. Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.

Adauga comentariu la reteta - Supa deasa de morcovi (crema)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Painea tigru
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Saltimbocca alla romana
Chec negru
Salam de caracatita
Inghetata prajita
Salata de cartofi cu ton
Chutney de prune
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Prajitura cu visine si ciocolata
Paine cu orez
Chocolate Gugelhupf
Antricot cu sos de piper verde
Chocolate cheesecake
Kunefe (cataif)