Supa de macris

Supa de macris

Ingrediente:

3 l apa, 500 g macris, 2 cartofi, 1 lingura unt, sare, 1 galbenus, 2 linguri smantana

Mod de preparare:

Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea aceasta supa nu este gustoasa decat foarte devreme primavara. Se alege si se spala bine macrisul. Se inabusa intr-o cratita cu putin unt pana cand se moaie. Se trece apoi intr-o oala cu apa in care a fiert zarzavat, impreuna cu cartofii curatati si taiati bucati, si sare cat trebuie. Se lasa sa fiarba jumatate de ora. Cand este aproape gata, se adauga cateva frunze de macris spalate, care au fost pastrate de la inceput, si se mai da odata in clocot. Inainte de a fi servita, se drege cu un galbenus si doua linguri de smantana .

Adauga comentariu la reteta - Supa de macris


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Crenvursti in aluat
Rulada cu cascaval
Faguri cu forma
Drob de pui
Chutney de prune si ardei
Friptura de mistret
Supa de gulii
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Friptura de miel in slowcooker
Capunti alla puttanesca
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Praz umplut cu ciuperci