Supa de macris

Supa de macris

Ingrediente:

3 l apa, 500 g macris, 2 cartofi, 1 lingura unt, sare, 1 galbenus, 2 linguri smantana

Mod de preparare:

Macrisul trebuie sa fie foarte tanar, de aceea aceasta supa nu este gustoasa decat foarte devreme primavara. Se alege si se spala bine macrisul. Se inabusa intr-o cratita cu putin unt pana cand se moaie. Se trece apoi intr-o oala cu apa in care a fiert zarzavat, impreuna cu cartofii curatati si taiati bucati, si sare cat trebuie. Se lasa sa fiarba jumatate de ora. Cand este aproape gata, se adauga cateva frunze de macris spalate, care au fost pastrate de la inceput, si se mai da odata in clocot. Inainte de a fi servita, se drege cu un galbenus si doua linguri de smantana .

Adauga comentariu la reteta - Supa de macris


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tort din alune de copac
Faguri cu forma
Pui la cuptor
Salata de cartofi cu ton
Butternut umplut
Rulada de omleta
Baclavale traditionale
Fursecuri simple
Mancarica de gulas
Polos
Spinach and Feta Quesadilla
Pateuri rapide
Manti
Bruschette cu dovlecei
Kunefe (cataif)