Supa de rosii II

Supa de rosii II

Ingrediente:

1,500 kg rosii, 3 linguri orez, 1 galbenus, 2 linguri smantana, 2 l zeama de carne sau apa, sare, 1 lingurita zahar

Mod de preparare:

Se pun intr-o oala rosiile spalate si taiate bucati, cu putina sare. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa singure. Cand s-au muiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama de carne sau cu zeama in care a fiert zarzavat. Se pune zaharul, orezul si se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare. Inainte de a fi servita, se drege supa cu un galbenus si cu doua linguri de smantana. Este foarte gustoasa si rece. In acest caz, zeama de supa cu care se subtiaza trebuie bine curatata de grasime.
  Orezul poate fi inlocuit cu arpacas muiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.

Adauga comentariu la reteta - Supa de rosii II


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Cosulete umplute
Piept de rata cu ciuperci
Paine rapida fara drojdie
Fursecuri cu gem
Gugelhupf cu marmelada
Muffins cu dovleac(Butternut)
Ficatei cu ceapa, vin si marar
Rosii umplute cu orez
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Aripi de curcan tandoori
Rulada de pui
Pateu din ficatei de pui
Ciuperci umplute cu crema de broccoli
Baclavale traditionale
Islere