Supa de rosii II

Supa de rosii II

Ingrediente:

1,500 kg rosii, 3 linguri orez, 1 galbenus, 2 linguri smantana, 2 l zeama de carne sau apa, sare, 1 lingurita zahar

Mod de preparare:

Se pun intr-o oala rosiile spalate si taiate bucati, cu putina sare. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa singure. Cand s-au muiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama de carne sau cu zeama in care a fiert zarzavat. Se pune zaharul, orezul si se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare. Inainte de a fi servita, se drege supa cu un galbenus si cu doua linguri de smantana. Este foarte gustoasa si rece. In acest caz, zeama de supa cu care se subtiaza trebuie bine curatata de grasime.
  Orezul poate fi inlocuit cu arpacas muiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.

Adauga comentariu la reteta - Supa de rosii II


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Melcisori de pizza
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Salata de fasole cu ton
Cartofi cu conopida si branza
Paine cu seminte
Somon la cuptor cu sos alb
Paine pictata
Paine cu orez
Supa Imperiala
Salata de cartofi cu ton
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Manti
Batoane de cereale
Tarta cu vinete
Dulceata de portocale cu ciocolata