Supa de rosii II

Supa de rosii II

Ingrediente:

1,500 kg rosii, 3 linguri orez, 1 galbenus, 2 linguri smantana, 2 l zeama de carne sau apa, sare, 1 lingurita zahar

Mod de preparare:

Se pun intr-o oala rosiile spalate si taiate bucati, cu putina sare. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit in apa pe care o lasa singure. Cand s-au muiat bine, se trec prin sita si se subtiaza cu zeama de carne sau cu zeama in care a fiert zarzavat. Se pune zaharul, orezul si se lasa sa fiarba bine, se potriveste de sare. Inainte de a fi servita, se drege supa cu un galbenus si cu doua linguri de smantana. Este foarte gustoasa si rece. In acest caz, zeama de supa cu care se subtiaza trebuie bine curatata de grasime.
  Orezul poate fi inlocuit cu arpacas muiat in apa din ajun, ca sa fiarba mai usor.

Adauga comentariu la reteta - Supa de rosii II


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Paste cu ciuperci si rosii
Kunefe (cataif)
Inghetata de cocos
Aripi de curcan tandoori
Somon la gratar
Tartiflette
Chiftelute cu porumb
Salata de ton cu ardei gras
Dulceata de rubarba
Ardei umpluti II
Pasca cu ciocolata
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Friptura de vitel in ulei
Muffins cu usturoi si ierburi
Faguri cu forma