Supa deasa de conopida (crema)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa deasa de conopida (crema)

Supa deasa de conopida (crema)

Ingrediente:

3 l apa, 1 conopida frumoasa, 1/2 lingura unt, 1 lingura faina, 1 galbenus, 2 linguri smantana, sare

Mod de preparare:

Se fierbe o conopida in apa cu sare. Se rup cateva buchete din conopida pentru garnitura si se pastreaza in zeama. Se incalzesc fara sa se ingalbeneasca untul si faina si se sting cu 2 — 3 cesti de apa. Se trece conopida prin sita, se amesteca cu sosul de faina, se subtiaza cu zeama in care a fiert conopida si se lasa sa mai fiarba pe foc mic. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita pe care o formeaza untul ridicat la suprafata. Cand este gata, se drege cu un galbenus batut cu doua linguri de smantana si se adauga buchetele de conopida fiarta.

Adauga comentariu la reteta - Supa deasa de conopida (crema)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pui cu legume de primavara
Ardei umpluti,mai altfel
Chutney de prune
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Rulada de pui
Salata de telina,citrice si rodie
Inghetata de cocos
Friptura de mistret
Friptura de vitel in ulei
Ciorba din pipote de curcan
Supa de coada de bou (Ochsenschwanzsuppe)
Painici cu busuioc
Gratin de paste si peste, cu bezea
Oua umplute
Butternut umplut