Supa deasa de dovleac (crema)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa deasa de dovleac (crema)

Supa deasa de dovleac (crema)

Ingrediente:

4 l apa, 500 g dovleac, 1 ceapa, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 2 linguri smantana, sare

Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si de samburi, se taie bucati si se inabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt. Se fierbe jumatate de ora la foc mic. Se face un sos alb din faina si unt, subtiat cu putina apa, si se amesteca cu dovleacul trecut prin sita. Se adauga apoi apa in care a fiert zarzavat, se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mic; din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza deasupra prin ridicarea untului la suprafata. Se drege cu doua linguri de smantana.

Adauga comentariu la reteta - Supa deasa de dovleac (crema)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Rulada de ciuperci
Friptura de porc cu sorici
Prosciutto di Parma e melone
Cozonac cu mac si alune de padure
Somloi Galuska
Bors de iarna cu afumatura
Salata de vara cu mozzarella
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)
Antricot cu sos de piper verde
Tarte Flambée
Confit de canard
Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Tort de portocale
Prajitura cu zmeura si pomelo
Prajitura cu mere si brinza