Supa deasa de dovleac (crema)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa deasa de dovleac (crema)

Supa deasa de dovleac (crema)

Ingrediente:

4 l apa, 500 g dovleac, 1 ceapa, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 2 linguri smantana, sare

Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si de samburi, se taie bucati si se inabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt. Se fierbe jumatate de ora la foc mic. Se face un sos alb din faina si unt, subtiat cu putina apa, si se amesteca cu dovleacul trecut prin sita. Se adauga apoi apa in care a fiert zarzavat, se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mic; din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza deasupra prin ridicarea untului la suprafata. Se drege cu doua linguri de smantana.

Adauga comentariu la reteta - Supa deasa de dovleac (crema)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Castraveti cu maioneza de avocado
Salam de caracatita
Crenvursti in aluat
Ciorba de miel
Pasta de avocado
Piept de pui afumat
Islere
Biscuiti cu Nutella
Paine pictata
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Crostoni cu miel
Pateuri umplute cu sunca
Sparanghel verde cu bacon
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Tagliatelle cu ciuperci