Supa deasa de dovleac (crema)

Reteta culinara » Retete culinare » Retete borsuri, supe, ciorbe » Supa deasa de dovleac (crema)

Supa deasa de dovleac (crema)

Ingrediente:

4 l apa, 500 g dovleac, 1 ceapa, 2 linguri unt, 1 lingura faina, 2 linguri smantana, sare

Mod de preparare:

Se curata dovleacul de coaja si de samburi, se taie bucati si se inabusa cu putin unt si o ceapa taiata marunt. Se fierbe jumatate de ora la foc mic. Se face un sos alb din faina si unt, subtiat cu putina apa, si se amesteca cu dovleacul trecut prin sita. Se adauga apoi apa in care a fiert zarzavat, se pune sare si se lasa sa fiarba la foc mic; din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza deasupra prin ridicarea untului la suprafata. Se drege cu doua linguri de smantana.

Adauga comentariu la reteta - Supa deasa de dovleac (crema)


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Bruschette cu legume si tofu
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Saratele
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Tarta cu crème brûlé
Gugelhupf cu marmelada
Prajitura cu visine si ciocolata
Kunefe (cataif)
Caipirinha
Pateuri cu ciuperci
Ardei copti pane
Caracatita in ulei
Painici cu busuioc
Gratin de paste si peste, cu bezea
Feta cu rosii uscate,in ulei