Ciorba de crap

Ciorba de crap

Ingrediente:

2 l apa, 1 l bors, 6 bucati de crap (cam 600 g), zarzavat de supa, 3 linguri orez, verdeata, sare

Mod de preparare:

Se taie marunt un morcov, un patrunjel, ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugand orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap, iar dupa ce a fost spintecat si i s-au scos matele, se mai spala numai intr-o apa, fara sa fie tinut mult, ca sa nu-i iasa dulceata. Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de obicei bucatile frumoase se aleg pentru prajit sau pentru alta mancare, iar la ciorba se pun capul si coada). Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma si se potriveste de sare. Cand este aproape gata, se pune borsul fiert separat si strecurat, precum si o mana de verdeata taiata marunt. Se lasa sa mai dea impreuna un clocot. Se serveste rece sau calda. La fel se face si ciorba de peste marunt.

Adauga comentariu la reteta - Ciorba de crap


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aperitiv in foi de napolitana
Caipirinha
Chutney de prune si ardei
Cupola ninsa cu ciocolata
Parmigiana di melanzane
Cozonac cu mac si alune de padure
Tort de ciuperci
Pogacsa
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Placinta cu branza sarata
Spaghetti Carbonara
Musaca
Pasca cu ciocolata
Paine rasucita cu crema de branza
Ardei umpluti II