Biban in saramura

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Biban in saramura

Biban in saramura

Ingrediente:

1,500 kg biban, 2 linguri sare, 1 lingurita de boia, 1 pahar apa

Mod de preparare:

Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Se curata pestii inauntru si se spala, se usuca si se pun sa se friga direct pe plita incinsa si bine presarata cu sare. Se intorc pe o parte si pe cealalta, incet ca sa nu se sfarame. Pe masura ce sunt gata, se pun pe un fund si usor, cu un cutit, se curata solzii si negreala ramasa de la fript. Se asaza intr-o farfurie adanca sau intr-un castron, se toarna apa fiarta si sarata in care se pune si un ardei mic, iute sau putina boia de ardei. Se serveste rece cu mamaliga. Cine tine sa-i curete intai de solzi, poate sa incerce cu razatoarea de legume.

Adauga comentariu la reteta - Biban in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Oua umplute
Antricot cu sos de piper verde
Muschiulet de porc cu susan
Tort de ciocolata
Gratin de paste si peste, cu bezea
Bruschette cu dovlecei
Savarine
Taameia
Rata la cuptor
Brownies cu miere si seminte
Palet de dames
Salata de mango
Rosii umplute cu ton
Chec de carne
Medalion de vinete