Biban in saramura

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Biban in saramura

Biban in saramura

Ingrediente:

1,500 kg biban, 2 linguri sare, 1 lingurita de boia, 1 pahar apa

Mod de preparare:

Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Se curata pestii inauntru si se spala, se usuca si se pun sa se friga direct pe plita incinsa si bine presarata cu sare. Se intorc pe o parte si pe cealalta, incet ca sa nu se sfarame. Pe masura ce sunt gata, se pun pe un fund si usor, cu un cutit, se curata solzii si negreala ramasa de la fript. Se asaza intr-o farfurie adanca sau intr-un castron, se toarna apa fiarta si sarata in care se pune si un ardei mic, iute sau putina boia de ardei. Se serveste rece cu mamaliga. Cine tine sa-i curete intai de solzi, poate sa incerce cu razatoarea de legume.

Adauga comentariu la reteta - Biban in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Salata de mango
Musaca
Faguri cu forma
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Feta cu rosii uscate,in ulei
Spaghetti Carbonara
Beef Bourguignon - Julia Child
Chiftelute
Tarta cu rucola
Ciocanele de pui cu varza
Salata Manager
Prajitura de ciocolata
Cosulete umplute
Rulouri din piept de pui
Pui cu legume de primavara