Biban in saramura

Reteta culinara » Retete mancaruri cu peste » Biban in saramura

Biban in saramura

Ingrediente:

1,500 kg biban, 2 linguri sare, 1 lingurita de boia, 1 pahar apa

Mod de preparare:

Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Se curata pestii inauntru si se spala, se usuca si se pun sa se friga direct pe plita incinsa si bine presarata cu sare. Se intorc pe o parte si pe cealalta, incet ca sa nu se sfarame. Pe masura ce sunt gata, se pun pe un fund si usor, cu un cutit, se curata solzii si negreala ramasa de la fript. Se asaza intr-o farfurie adanca sau intr-un castron, se toarna apa fiarta si sarata in care se pune si un ardei mic, iute sau putina boia de ardei. Se serveste rece cu mamaliga. Cine tine sa-i curete intai de solzi, poate sa incerce cu razatoarea de legume.

Adauga comentariu la reteta - Biban in saramura


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Fettuccine cu ton si rosii
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Baton de vanilie
Mincarica de pipote
Somloi Galuska
Parmigiana di zucchine
Crenvursti in aluat
Crema de zahar ars
Dulceata de grapefruit
Dulceata de portocale cu ciocolata
Vanilla Club
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Tort din alune de copac
Taameia
Somon la gratar