Calcan la cuptor

Calcan la cuptor

Ingrediente:

1,500 kg calcan, 3 linguri unt, 1/2 lingura faina, 200 g smantana, sare, piper

Mod de preparare:

Se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistenta la foc. Se sareaza calcanul cat trebuie, se asaza in farfurie cu partea alba in sus. Se stropeste bine cu unt. Se acopera cu un capac sau, daca lipseste, cu o coala de hartie alba mai tare, de marimea farfuriei. Se da la cuptor la foc mijlociu, se tine aproximativ o ora. Se unge din timp in timp cu untul din farfurie. Se incearca cu un chibrit, ca si calcanul fiert, si cand este gata, se scoate din cuptor si se curata de piele. Separat se incalzeste o jumatate lingura de unt. Cand este fierbinte se pune tot atita faina si se amesteca fara a lasa sa se ingalbeneasca. Se adauga smantana, turnata cate o lingurita, si se amesteca mereu. Se adauga sare si piper. Se tine la cald, intr-un vas cu apa fierbinte. Cu 10 minute inainte de a servi, se toarna sosul in farfurie peste calcan. Se serveste foarte fierbinte.

Adauga comentariu la reteta - Calcan la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura cu zmeura si pomelo
Piept de pui simplissime
Friptura de porc cu sorici
Friptura de miel in slowcooker
Praz umplut cu ciuperci
Muschiulet de porc cu susan
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Chec de carne
Drob de miel
Rulouri din piept de pui
Cornuri cu unt
Aripioare prajite in crusta
Cirnati cu fenel
Batoane de cereale
Salsa cruda