Calcan la cuptor

Calcan la cuptor

Ingrediente:

1,500 kg calcan, 3 linguri unt, 1/2 lingura faina, 200 g smantana, sare, piper

Mod de preparare:

Se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistenta la foc. Se sareaza calcanul cat trebuie, se asaza in farfurie cu partea alba in sus. Se stropeste bine cu unt. Se acopera cu un capac sau, daca lipseste, cu o coala de hartie alba mai tare, de marimea farfuriei. Se da la cuptor la foc mijlociu, se tine aproximativ o ora. Se unge din timp in timp cu untul din farfurie. Se incearca cu un chibrit, ca si calcanul fiert, si cand este gata, se scoate din cuptor si se curata de piele. Separat se incalzeste o jumatate lingura de unt. Cand este fierbinte se pune tot atita faina si se amesteca fara a lasa sa se ingalbeneasca. Se adauga smantana, turnata cate o lingurita, si se amesteca mereu. Se adauga sare si piper. Se tine la cald, intr-un vas cu apa fierbinte. Cu 10 minute inainte de a servi, se toarna sosul in farfurie peste calcan. Se serveste foarte fierbinte.

Adauga comentariu la reteta - Calcan la cuptor


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Chocolate Gugelhupf
Spaghetti cu zucchini si rosii
Ardei umpluti cu legume
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Pasca cu branza dulce
Islere
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Piept de pui, la cuptor
Marmelada de zmeura
Baton de vanilie
Supa de chimen
Prajitura cu mere si brinza
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Ghiveci de orez cu legume
Tarta cu crème brûlé