Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Ingrediente:

750 g carne macra, 1 ceapa miilocie, o felie de paine, 1 morcov, 1 cartof, 1 ou (sau o ligura de faina), sare, piper, verdeata tocata, 2 linguri pesmet, 100 g untura

Mod de preparare:

Parjoalele se pot face din carne de vaca, de porc si de miel. Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin mastna, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii. Odata cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfarsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa. Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina. Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea. Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca cu o lingura de lemn. Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul. Se ia cu lingura din tocatura, se fac cu mana perisoare rotunde, care se tavalesc in pesmet si, se turtesc pe fund cu cutitul, pentru a capata forma dorita, lunguiata sau rotunda. Se pune untura intr-o tigaie la foc si cand este bine incinsa, se prajesc parjoalele pe ambele parti.

Adauga comentariu la reteta - Parjoale moldovenesti


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Te-ar mai putea interesa si:

Retete culinare cu imagini

Pui cu legume de primavara
Prajitura  cu mac
Chocolate cheesecake
Caramel Tiramisu
Ciorba de praz cu zeama de varza
Batoane de cereale
Tarta cu brinza si zmeura
Parmigiana di zucchine
Friptura de vitel in ulei
Rulada de vita cu sunca
Cocktail-Totally Green
Salata de cartofi cu ton
Supa de gulii
Paste cu ciuperci si rosii
Castraveti cu maioneza de avocado