Musaca de vinete

Musaca de vinete

Ingrediente:

4 vinete mijlocii, 750 g carne macra, 1 morcov, 1 cartof, 2 cepe, 1 ou, 2 linguri smantana, sare, piper, 4 linguri untura, 2 linguri faina, 1 lingura pesmet, 4 rosii sau 1 lingura bulion, 1 ceasca zeama de carne sau apa

Mod de preparare:

Se aleg vinete mijlocii. Se taie fara sa se curete, in felii groase de un deget. Se oparesc cu apa sarata si se asaza sub un fund cu o greutate pe el, ca sa se scurga.
  Se da prin masina carnea impreuna cu morcovul si cartoful crud. Se prajeste carnea si ceapa taiata marunt cu o lingura de untura. Dupa ce s-a racorit putin, se adauga un ou, smantana, sare si piper. Se scot vinetele de sub teasc, se zvanta cu un servet, se dau prin faina si se prajesc in untura, fiecare felie pe ambele parti, Vinetele se pot praji si fara a fi oparite. Intr-o cratita unsa cu untura si presarata cu pesmet se asaza un rand de vinete, un strat de carne, si asa mai departe, pana se ispravesc carnea si vinetele. Este de preferat ca ultimul strat sa fie de vinete. Deasupra se toarna o ceasca de zeama de carne cu o lingura de bulion de rosii, sau se prin cateva rosii taiate felii. Se da la cuptor sa scada. Cand este gata, se rastoama pe o farfurie. Pentru a economisi untura si totodata pentru ca mancarea sa fie mai usoara, se pot pregati vinetele neprajite in untura, astfel, vinetele taiate felii se prajesc usor, pe ambele parti, direct pe plita potrivit de incinsa. Pe masura ce se rumenesc, se pun intr-un castron presarate cu putina sare. Se acopar si se tin sa se abureasca pana ce se pregateste carnea pentru musaca. Se face apoi musacaua la fel ca mai sus.

Adauga comentariu la reteta - Musaca de vinete


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Spaghetti Carbonara
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Mincarica de pipote
Pui umplut cu telina si morcovi
Ciorbita de conopida cu piept de pui
Somloi Galuska
Butternut umplut
Spinach and Feta Quesadilla
Supa cu turnatei
Crostoni cu miel
Spaghetti cu zucchini si rosii
Chec aperitiv,stelute si braduti
Rulada de omleta
Rulada de omleta
Varza rosie cu mar