Pateuri cu ciuperci

Reteta culinara » Retete aperitive » Pateuri cu ciuperci

Pateuri cu ciuperci

Attached Image

Ingrediente:

  • ciuperci maro
  • usturoi
  • patrunjel
  • creme fraîche
  • un strop ulei de masline
  • sare,piper
  • foietaj
  • galbenus pentru lipit


Mod de preparare:

Se curata si feliaza grob ciupercile si se calesc putin in ceva ulei de masline impreuna cu usturoiul si patrunjelul.Se sareaza si pipereaza dupa gust, apoi se lasa la racit. Cind sint reci se pun ciupercile in blender si se mixeaza cit de marunt doriti.Se amesteca cu creme fraiche, si se condimenteaza daca mai e nevoie.

Attached Image

Crema de ciuperci am pus-o intr-o punga, i-am taiat virful si am sprituit direct in pateuri.

Attached Image

Se unge o foaie de de aluat cu galbenus de ou.
Se acopera cu o alta foaie de aluat identica ca marime.
Se apasa usor cu palmele pentru a se lipi.

Attached Image

Eu le-am taiat patratele,iar cu o forma de fursecuri am stantat pina la o adincime de 3-4 mm cite o inimioara.

Attached Image

Se coc pateurile la 200 °C pina se rumenesc dupa gust.
In timp ce se coc,unele o iau razna si cresc foarte mult.
Deschideti fara grija usa cuptorului si le aranjati din nou in forma cu o lopatica de lemn.
Pentru a le scoata capacelul,folositi un cutit cu lama subtirica.

Attached Image

Attached Image


Adauga comentariu la reteta - Pateuri cu ciuperci


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Drob de miel
Saltimbocca alla romana
Friptura de vitel in ulei
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Muffins cu usturoi si ierburi
Pesto di rucola
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Gratin de paste si peste, cu bezea
Dovlecei crocanti la cuptor
Salata
Salata de tortellini
Sirop de citrice
Rata la cuptor
Tort Krantz
Sandwich Cake cu somon si spanac (Smörgåstårta)