
Ingrediente
Pentru gnocchi
Pentru gnocchi
- 500 gr cartofi fainosi
200gr faina
2 galbenuse
300 gr spanac putin aburit si scurs foarte bine
sare si piper dupa gust
Pentru sos:
- 2 conserve de rosii de buna calitate
1 ardei
2 cepe mijlocii
cimbru dupa gust
o lingurita de zahar
2 linguri de ketchup
sare si piper dupa gust
Am spalat spanacul spanacul si l-am aburit cateva minute.

Si am pregatit ingredientele pentru sos

Cartofii mei au fost albi ,dar destul de buni ,desi se zice ca cei roz ar fi cei indicati,i-am fiert in coaja

Dupa ce s-au racit putin ,i-am pus in mijlocul fainii si i-am zdrobit cu fundul unei cani ,merge perfect si e foarte la indemana.

Am pus spanacul si galbenusele

Si-am incropit un aluat din care am facut suluri potrivit de groase pe care le-am taiat apoi oblic

Am pregatit sosul apoi,
Intr-o lingura de ulei de masline am pus 2 graunti mari de usturoi taiati in jumatate

Cand am vazut ca sfaraie bine am pus rosiile,lingurita de zahar si cimbru



Am adaugat o cana mare de apa s-am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a ingrosat sosul si au iesit toate aromele
Am taiat ciupercile si nu le-am mai calit le-am pus direct in sos,pentru a-si pastra aroma ,au mai stat la fiert vreo 5 min ,iar la sfarsit am adaugat 2 linguri de ketchup s-am mai lasat vreo 2 min.
Am pus ketchup pentru ca nu am vrut sa mai pun faina iar gustul putin acrut a completat paleta,puteti pune putin otet sau lamaie daca nu sunteti fan ketchup,iar sosul puteti sa-l faceti cu rosii proaspete,asta e doar o alternativa rapida cand tre sa faci ceva de mancare ,iar timpul e scurt.

Am clocotit apa si am pus gnocchi pentru cateva minute.Cand se ridica la suprafata sunt gata


Serviti cu incredere si pofta mare ,o nebunie de gusturi.

Urmator > |
---|