Melcisori de pizza

Reteta culinara » Retete aperitive » Melcisori de pizza

Melcisori de pizza

Attached Image

Ingrediente:
Sosul de rosii

  • 3-400 ml pireu de rosii g
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper

In afara uleiulul de masline se macina toate ingredientele cu un mixer vertical.Se adauga uleiul de masline si se amesteca bine.


Aluatul

  • 600-650 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 350 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare/sau dupa gust
Mod de preparare:

Cu aluatul asta am facut si Pizza Pane.
Se dizolva drojdia cu zaharul in ceva apa calduta.Se face o adincitura in faina si se toarna drojdia dizolvata,se acopera si se lasa 10 minute la crescut.Se adauga apa,sarea si uleiul,si se framinta pina ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului.Se formeaza o bila din aluat,se acopera si se lasa intr-un loc caldut 20-30 minte la crescut.Se mai framinta odata aluatul,dupa care se intinde cu sucitorul pe masa de lucru infainata,apoi se umple in functie de gust(cu sos de rosii,sunca,cascaval,masline...).

Attached Image

Se roleaza un sul si se taie felii de 2 cm grosime.
Se aseaza pe o tava cu hirtie de copt si se coace la 180°C.

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Attached Image

Adauga comentariu la reteta - Melcisori de pizza


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Friptura de porc cu sorici
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Pogacele cu jumeri
Paine rasucita cu crema de branza
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Paste de spanac cu calamari si rosii
Gratin de paste si peste, cu bezea
Sirop de citrice
Muffins cu usturoi si ierburi
Tort de portocale
Tortelete cu crema Toffee
Creveti crocanti cu cocos
Ciorbita de pui si fasolica verde
Ardei umpluti
Somon salbatic in sos de vin cu marar