Ingrediente:
Sosul de rosii
- 3-400 ml pireu de rosii g
- 1-2 catei de usturoi
- 1 legatura de busuioc proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- sare,piper
In afara uleiulul de masline se macina toate ingredientele cu un mixer vertical.Se adauga uleiul de masline si se amesteca bine.
Aluatul
- 600-650 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 1/2 lingurita zahar
- 350 ml apa calduta
- 3-4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare/sau dupa gust
Cu aluatul asta am facut si Pizza Pane.
Se dizolva drojdia cu zaharul in ceva apa calduta.Se face o adincitura in faina si se toarna drojdia dizolvata,se acopera si se lasa 10 minute la crescut.Se adauga apa,sarea si uleiul,si se framinta pina ce aluatul se desprinde de pe peretii vasului.Se formeaza o bila din aluat,se acopera si se lasa intr-un loc caldut 20-30 minte la crescut.Se mai framinta odata aluatul,dupa care se intinde cu sucitorul pe masa de lucru infainata,apoi se umple in functie de gust(cu sos de rosii,sunca,cascaval,masline...).
Se roleaza un sul si se taie felii de 2 cm grosime.
Se aseaza pe o tava cu hirtie de copt si se coace la 180°C.
< Anterior | Urmator > |
---|