Tiramisu de capsuni si cocos

Reteta culinara » Retete dulciuri » Tiramisu de capsuni si cocos

Tiramisu de capsuni si cocos

Attached Image


Ingrediente:

  • piscoturi savoiardi
  • 2 cani apa fierbinte
  • 100 g fulgi de cocos

Mod de preparare:

Se mixeaza fulgii de cocos cu apa fierbinte,se strecoara.
laptele de cocos obtinut,se lasa la racit.Nu il indulciti.
Aceasta licoare se foloseste la aromatizarea piscoturilor.

Attached Image


Pentru crema de capsuni,mascarpone & budinca de cocos

  • 500 g mascarpone
  • 500 g capsuni+ zahar dupa gust


Budinca de cocos

  • 400 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 100 g fulgi de cocos

 

Se mixeaza fulgii de cocos cu laptele,se strecoara.Laptele obtinut se amesteca cu zahar si amidon,si se fierbe pina se ingroasa,amestecind intr-una.Se acopera cu pelicula transparenta si se lasa la racit.Crema asta are consistenta unei budinci groase bine!Se macina capsunii cu zahar dupa gust si se amesteca cu mascarpone,apoi se incorporeaza budinca de cocos,se amesteca bine.

Attached Image

Attached Image

Attached Image


Se imbraca o forma cu folie alimentara.Se trece fiecare piscot prin laptele de cocos si se aliniaza unul lipit de celalalt.Se acopera cu un strat de crema,din nou un rind de piscoturi trecute prin lichid,crema,piscoturi...se acopera cu folie si se da la rece peste noapte.

Attached Image

Attached Image

Se rastoarna cu grija ,iar deasupra se niveleaza crema ramasa.Se pudreaza cu un strat generos de cacao de buna calitate,si se decoreaza dupa plac.

Attached Image

Attached Image


Adauga comentariu la reteta - Tiramisu de capsuni si cocos


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Parjoale de vara
Caipirinha
Branza cu verdeturi
Chiftele din legume
Ardei umpluti
Chec de carne
Tort cu cafea si gem de zmeura
Quark-brinza cremoasa acrisoara
Ciorba de rosii II
Chutney de prune si ardei
Portofele de cod cu fasole verde
Somon afumat pe scandura de cedru
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Brezel (covrigi nemtesti)
Chiftelute de calamari