Â
Un tort aromat: mere, portocala si nuci.Desi evoca toamna, se poate face oricand.Mere si nuci avem si iarna in camara.
Ingrediente:
4 oua
240 gr zahar
80 ml suc de portocale proaspat stors
160 ml ulei
360 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
2 pumni de nuci macinate.Nucile la baza, vor sustine si mentine pozitia merelor.
2 mere mari curatate si taiate cubulete si presarate cu un pic de scortisoara, eventual un pic de zahar daca-s acrisoare.
Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul.Amestecam si uleiul cu sucul de portocale.
Batem spuma ouale cu zaharul.
Adaugam treptat faina in ploaie.
Si amestecul de suc de portocale cu ulei.
Impartim compozitia in doua, intr-una adaugam nucile macinate si o turnam intr-o tava unsa si tapetata(24 cm).
Deasupra presaram merele cubulete.
Deasupra merelor turnam restul de compozitie.Coacem la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Â
< Anterior | Urmator > |
---|