Budinca de carne cu cartofi

Reteta culinara » Retete culinare » Retete mancaruri cu carne » Budinca de carne cu cartofi

Budinca de carne cu cartofi

Ingrediente:

500 g carne, 1 ceapa, 1 felie de paine, 2 linguri unt (sau untura), 1 lingura faina, 1/2 ceasca zeama de carne (sau apa), 300 g cartofi, sare, piper, verdeata, 1 lingura pesmet

Mod de preparare:

Se da prin masina de tocat carnea impreuna cu ceapa si miezul de la o felie de paine muiat si stors. Se infierbanta intr-o tigaie o lingura de unt sau de untura, se pune carnea si cand incepe sa se rumeneasca, se presara faina. Se amesteca si se stinge cu zeama de carne. Se adauga sare, piper si putin marar sau patrunjel tocat. Separat se fierb cartofii, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat. Se unge cu unt o forma de sticla rezistenta la foc, se presara pesmet si se asaza un strat de carne, unul de cartofi, si asa mai departe. Deasupra se toarna o lingura de unt si se presara pesmet. Se tine la cuptor pana se rumeneste. Se serveste cu un sos de rosii.

Adauga comentariu la reteta - Budinca de carne cu cartofi


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Dulceata de rubarba
Pachetele cu porumb si branza
Barcute de vinete
Prajitura de ciocolata
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Somon in foietaj cu Sabayon de hrean
Rosii umplute cu orez
Somon la gratar
Sirop de citrice
Tarta cu vinete
Pogacele cu jumeri
Pateuri cu ciuperci
Supa din trei feluri de peste
Prajitura cu gutui si branza