Gulas cu galuste

Gulas cu galuste

Ingrediente:

1 kg carne, 1 lingura untura, 4 cepe mijlocii, 1/2 lingurita boia de ardei, 1 lingura bulion sau 5 rosii
Pentru galuste: 1 lingura unt sau untura, 1 ou, 2 linguri faina, 1 lingura apa, sare

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga boiaua de ardei, bulionul de rosii sau rosiile curatite de coji si de seminte, sare si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, adaugand din cand in cand putina apa, pana ce se fragezeste carnea. Separat se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, faina, putina apa si sare. Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita. Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg si se pun in mancare sau se oparesc cu unt si se servesc ca gamitura. Mancarea trebuie sa fie foarte fierbinte.

Adauga comentariu la reteta - Gulas cu galuste


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Supa de portocale si crutoane aromtizate cu scortisoara
Pateuri rapide
Parmigiana di melanzane
Supa crema de ciuperci
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Pui la cuptor
Poularde au vin (à la Jurassiene)
Piept de pui, la cuptor
Schichttorte  Baumkuchen
Saltimbocca alla romana
Chiftelute de urda in sos de rosii
Friptura de vitel in ulei
Musaca
Tort cu mere si nuci
Dovlecei cu patrunjel si usturoi