Cartofi cu carne

Cartofi cu carne

Ingrediente:

600 g carne, 1,250 kg cartofi, 1 lingura untura, 2 cepe mijlocii, verdeata, 4 rosii sau 1 lingura de bulion, sare

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucati potrivite. Se prajesc in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda. Se lasa sa fiarba o ora, turnand din cand in cand putina apa calda. Se curata cartofii si se taie in lung. Pentru a nu se sfarama, cartofii trebuie frecati cu putina sare inainte de a fi pusi in cratita cu carne. Se mai adauga in mancare marar sau patrunjel tocat fin si putin bulion de rosii sau boia de ardei, pentru culoare. Cand cartofii sunt aproape gata, se pune cratita pentru o jumatate de ora la cuptor. Cartofii nu se amesteca cu lingura ca sa nu se sfarame, ci se clatina numai din cand in cand cratita, pentru a nu se prinde de fund. Mancarea nu trebuie sa fie prea scazuta.

Adauga comentariu la reteta - Cartofi cu carne


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Risotto cu broccoli si kaiser
Caipirinha
Bruschette cu dovlecei
Dulceata de grapefruit
Pasca cu branza dulce
Tocanita de naut la cuptor
Cartofi in crusta de mustar
Fursecuri cu gem
Tarta de ciocolata
Crap la cuptor (pe gratar)
Islere
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Tort de portocale
Roastbeef a la Jamie