Prajitura cu ciocolata, cocos si visine

Reteta culinara » Retete dulciuri » Prajitura cu ciocolata, cocos si visine

Prajitura cu ciocolata, cocos si visine

alt

Eu data viitoare nu mai pun visine, nu mai pun nimic.E buna asa: cioco-cocos.

100 de gr de ciocolata amaruie minim 50% cacao.Eu in general o prefer pe cea cu lapte, dar aici nu m-a deranjat.
3 oua
160 gr de zahar(in carte scria 185, alegeti voi)
60 gr de unt topit
225 gr de cocos ras deshidratat
100 gr de cirese, visine.Facultativ.Eu am folosit visine din compot.

Atat, nu tu faina, nu tu praf de copt.Nema!

Topim ciocolata pe baie de aburi.Decupam hartie de copt de forma tavii(eu rotunda de 24), lasand bineinteles si o margine.

Ungem cu ciocolata topita baza respectiva.

O asezam in forma.

alt

O lasam la racit.

Batem bine spuma ouale cu zaharul, pana devin albe si si-au dublat volumul.

alt

Adaugam untul topit si nuca de cocos.

Visinele bine scurse.

alt

Compozitia obtinuta o turnam peste baza de ciocolata.

Coacem 15-20 de minute, la 180 de grade.

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit 4 ore.
Ciocolata de la baza se uneste cu blatul, creeand o glazura naturala.

Nu uitati: pentru efectul glazura, lasati bine la racit!

alt

Adauga comentariu la reteta - Prajitura cu ciocolata, cocos si visine


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Somon salbatic cu crusta de brinza
Paine cu seminte
Rulada de pui intreg
Tort din alune de copac
Palet de dames
Chiftelute de urda in sos de rosii
Prajitura Latte Macchiato
Cornuri cu unt
Vinete umplute
Paine rasucita cu crema de branza
Supa-crema de broccoli
Tarta rustica cu piersici
Creveti crocanti cu cocos
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Paste cu ciuperci si rosii