Eu data viitoare nu mai pun visine, nu mai pun nimic.E buna asa: cioco-cocos.
100 de gr de ciocolata amaruie minim 50% cacao.Eu in general o prefer pe cea cu lapte, dar aici nu m-a deranjat.
3 oua
160 gr de zahar(in carte scria 185, alegeti voi)
60 gr de unt topit
225 gr de cocos ras deshidratat
100 gr de cirese, visine.Facultativ.Eu am folosit visine din compot.
Atat, nu tu faina, nu tu praf de copt.Nema!
Topim ciocolata pe baie de aburi.Decupam hartie de copt de forma tavii(eu rotunda de 24), lasand bineinteles si o margine.
Ungem cu ciocolata topita baza respectiva.
O asezam in forma.
O lasam la racit.
Batem bine spuma ouale cu zaharul, pana devin albe si si-au dublat volumul.
Adaugam untul topit si nuca de cocos.
Visinele bine scurse.
Compozitia obtinuta o turnam peste baza de ciocolata.
Coacem 15-20 de minute, la 180 de grade.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit 4 ore.
Ciocolata de la baza se uneste cu blatul, creeand o glazura naturala.
Nu uitati: pentru efectul glazura, lasati bine la racit!
< Anterior | Urmator > |
---|