Cheesecake cu rosii si busuioc

Reteta culinara » Retete aperitive » Cheesecake cu rosii si busuioc

Cheesecake cu rosii si busuioc

alt

Ingrediente:

200 gr rosii(4 rosii medii)100 gr felii de paine uscata100 gr unt250 gr ricotta(sau crema de branza)8 gr de gelatina(4 foi)10 frunze mari de busuioc 115 ml smantana slaba20 gr seminte de pin1 catel de usturoi20 gr parmezan ras3 linguri ulei extravirgin de masline1/2 lingurita de sarepiper

Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Painea uscata o mixam in blender si o maruntim, adaugam untul topit, omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm(a mea a fost ceva mai mare si a iesit cam plata,dar la fel de buna :) ). Presam cu un pahar si pastram la frigider. Intre timp mixam la blender busuiocul, sarea, catelul de usturoi si semintele de pin. Intr-un vas punem ricotta,adaugam amestecul de busuioc,uleiul de masline si parmezanul ras. Separat incalzim usor smantana si topim in ea gelatina scursa de apa,apoi incorporam la celelalte ingrediente. Obtinem un amestec cremos pe care il intindem uniform peste baza. Punem la frigider in jur de o ora,timp in care taiem rosiile feliute ,lasandu-le la scurs sa mai piarda din lichid. Decoram apoi cheesecake-ul nostru cu ele si frunze de busuioc proaspat.

O retea simplu de facut, delicioasa dar mai ales sanatoasa!

Pofta buna!

Adauga comentariu la reteta - Cheesecake cu rosii si busuioc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciorba de salata
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Turta dulce din piscoturi
Rulada cu cascaval
Agliata Verde
Inghetata prajita
Batoane de cereale
Salata de fasole cu ton
Prajitura cu mere caramel
Tiramisu de capsuni si cocos
Supa din trei feluri de peste
Caracatita in ulei
Cocktail-Totally Green
Tarta sarata din frunze de conopida
Chec negru