Cheesecake cu rosii si busuioc

Reteta culinara » Retete aperitive » Cheesecake cu rosii si busuioc

Cheesecake cu rosii si busuioc

alt

Ingrediente:

200 gr rosii(4 rosii medii)100 gr felii de paine uscata100 gr unt250 gr ricotta(sau crema de branza)8 gr de gelatina(4 foi)10 frunze mari de busuioc 115 ml smantana slaba20 gr seminte de pin1 catel de usturoi20 gr parmezan ras3 linguri ulei extravirgin de masline1/2 lingurita de sarepiper

Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Painea uscata o mixam in blender si o maruntim, adaugam untul topit, omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm(a mea a fost ceva mai mare si a iesit cam plata,dar la fel de buna :) ). Presam cu un pahar si pastram la frigider. Intre timp mixam la blender busuiocul, sarea, catelul de usturoi si semintele de pin. Intr-un vas punem ricotta,adaugam amestecul de busuioc,uleiul de masline si parmezanul ras. Separat incalzim usor smantana si topim in ea gelatina scursa de apa,apoi incorporam la celelalte ingrediente. Obtinem un amestec cremos pe care il intindem uniform peste baza. Punem la frigider in jur de o ora,timp in care taiem rosiile feliute ,lasandu-le la scurs sa mai piarda din lichid. Decoram apoi cheesecake-ul nostru cu ele si frunze de busuioc proaspat.

O retea simplu de facut, delicioasa dar mai ales sanatoasa!

Pofta buna!

Adauga comentariu la reteta - Cheesecake cu rosii si busuioc


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Um Ali - budinca egipteana din paine
Confit de canard
Rosii umplute cu orez
Friptura aromata de porc
Chocolate cheesecake
Aluat picant pentru tarte, biscuiti
Muffins cu spanac
Spaghetti cu pesto si fasole verde
Galuste de dovlecei cu sos de sofran
Papanasi
Pasta de avocado
Compot de rubarba
Ciocolata
Carne de miel in stil mongolez
Risotto cu broccoli si kaiser