Friptura de mistret

Reteta culinara » Retete fripturi » Friptura de mistret

Friptura de mistret

Mistret01

Am primit o bucata de carne de mistret , de toata frumusetea.

Ingrediente:

  • bucata de mistret
  • kaiser
  • vin rosu
  • condimente - ienupar, foi dafin, rozmarin, salvia, piper, sare

Mistret02

Am acoperit bine bucata de carne cu vin rosu. Trebuie sa fie acoperita in totalitate.

Mistret03

Am adaugat rozmarin proaspat, dafin , salvie si ienupar(de neinlocuit la orice mancare de vanat.)

Mistret04

Am inchis ermetic si am dat la frigider aproape 48 de ore. Cand am scos carnea am uscat-o bine.

Mistret05

Am pus o oala suficient de mare cat sa cuprinda bucata de carne, pe foc si am pus la calit o mana buna de kaiser taiat bucatele. Fara ulei.

Mistret06

Am asezat in oala si bucata de carne si am prajit-o usurel pe toate partiile in grasimea lasata de kaiser. Punem sare si piper dupa gust.

Mistret07

Marinata de vin am strecurat-o si am turnat-o peste carne. Nu toata, ci cat sa ajunga pe la jumatatea bucatii de carne. Cum bucata mea era mai mult lunga decat inalta , mi-a intrat cam jumatate.

Lasam la foc mare pentru cateva minute bune dupa care dam focul mic , mic.

Mistret08

Din cand in cand intoarcem carnea ajutandu-ne de doua linguri de lemn , sau ce aveti, important sa nu intepam carnea cu furculita. Asa nu riscam sa-si piarda din umiditate , uscandu-se prea mult.

Cam dupa doua ore e gata. Acum depinde cat de mare e bucata. Cam o ora la kil.

Mistret09

Trebuie sa spun ca a iesit incredibil de frageda. Se poate servi asa  sau cu zeama rezultata din coacere.

Alaturi de cartofi la cuptor cu rozmarin si un bun vin rosu. 

Mistret10

POFTA BUNA !!


Adauga comentariu la reteta - Friptura de mistret


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pesto di rucola
Saltimbocca alla romana
Tarta de ciocolata
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Prajitura de ciocolata
Supa crema de ciuperci
Turta dulce din piscoturi
Caramel Tiramisu
Cosulete umplute
Bors de iarna cu afumatura
Saratele
Supa cu turnatei
Paine cu seminte
Muffins cu usturoi si ierburi
Parjoale de vara