Am primit o bucata de carne de mistret , de toata frumusetea.
Ingrediente:
- bucata de mistret
- kaiser
- vin rosu
- condimente - ienupar, foi dafin, rozmarin, salvia, piper, sare
Am acoperit bine bucata de carne cu vin rosu. Trebuie sa fie acoperita in totalitate.
Am adaugat rozmarin proaspat, dafin , salvie si ienupar(de neinlocuit la orice mancare de vanat.)
Am inchis ermetic si am dat la frigider aproape 48 de ore. Cand am scos carnea am uscat-o bine.
Am pus o oala suficient de mare cat sa cuprinda bucata de carne, pe foc si am pus la calit o mana buna de kaiser taiat bucatele. Fara ulei.
Am asezat in oala si bucata de carne si am prajit-o usurel pe toate partiile in grasimea lasata de kaiser. Punem sare si piper dupa gust.
Marinata de vin am strecurat-o si am turnat-o peste carne. Nu toata, ci cat sa ajunga pe la jumatatea bucatii de carne. Cum bucata mea era mai mult lunga decat inalta , mi-a intrat cam jumatate.
Lasam la foc mare pentru cateva minute bune dupa care dam focul mic , mic.
Din cand in cand intoarcem carnea ajutandu-ne de doua linguri de lemn , sau ce aveti, important sa nu intepam carnea cu furculita. Asa nu riscam sa-si piarda din umiditate , uscandu-se prea mult.
Cam dupa doua ore e gata. Acum depinde cat de mare e bucata. Cam o ora la kil.
Trebuie sa spun ca a iesit incredibil de frageda. Se poate servi asa sau cu zeama rezultata din coacere.
Alaturi de cartofi la cuptor cu rozmarin si un bun vin rosu.
POFTA BUNA !!
Urmator > |
---|