Â
Pentru stratul cu mac avem nevoie de:
-500 grame seminte de mac
-3 oua
-240 grame zahar
-150 grame unt
-2 linguri miere
-4 linguri ulei
-100 grame nuci macinate
-100 grame fulgi de migdale
Macul se piseaza.Se bat galbenusurile cu zahar si apoi se adauga untul.Se pune macul, nucile, mierea, migdalele si uleiul.Iar la sfarsit albusurile spuma.
Se pune compozitia in tava si se da la cuptorul incalzit la 180 grade C, cam 20-30 minute(in functie de cuptorul fiecaruia).
Â
Intre timp se prepara compozitia de burete.
-5 oua
-200 grame faina
-200 grame zahar
-1 pachet zahar vanilat
-5 linguri ulei
-2 lingurite praf de copt.
Albusurile se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat.Separat, galbenusurile se bat cu uleiul.Se adauga faina cu praful de copt.Se combina cele doua compozitii: albusuri si galbenusuri.Se toarna peste macul scos din cuptor si se mai lasa 20 de minute la copt.
Â
Se scoate din cuptor ,se lasa la racit si se rastoarna.
Â
Urmator > |
---|