Crema de fenicul cu Saint-Jacques

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Crema de fenicul cu Saint-Jacques

Crema de fenicul cu Saint-Jacques

Ingrediente:

2 bulbi de fenicul ,4 linguri de unt ,16 noix de saint-jacques ,150ml smantana lichida ,4 linguri cognac ,sare, piper
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se curata bulbii de fenicul, se taie in patru se fierb 20min. la vapori. Se toaca grosier, se pun la tigaie cu doua linguri de unt si un praf de sare Cind incep sa se transforme in piureu se adauga smantana, se da un clocot bun ,se rectifica asezonarea ,se mixeaza in crema. Intr-o tigaie mare, se pun doua linguri de unt si se incing pana incepe sa capete culoarea alunei. Se arunca saint-jacques in tigaie, se lasa nu mai mult de un minut pe fiecare parte (altfel isi pierd fragezimea si devin elastice). Se flambeaza cu cognac si se servesc asezonate simplu, cu sare si piper, pe un pat de crema de fenicul, stropite cu sosul rezultat dupa flambare.

Adauga comentariu la reteta - Crema de fenicul cu Saint-Jacques


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura  cu mac
Aperitiv in foi de napolitana
Praz umplut cu ciuperci
Confit de canard
Portofele de cod cu fasole verde
Ciocolata
Drob de miel
Brownies cu miere si seminte
Supa crema de rosii si morcovi
Cartofi cu conopida si branza
Pui cu legume de primavara
Salata Manager
Chec aperitiv,stelute si braduti
Um Ali - budinca egipteana din paine
Prajitura cu gutui si branza