Crema de fenicul cu Saint-Jacques

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Crema de fenicul cu Saint-Jacques

Crema de fenicul cu Saint-Jacques

Ingrediente:

2 bulbi de fenicul ,4 linguri de unt ,16 noix de saint-jacques ,150ml smantana lichida ,4 linguri cognac ,sare, piper
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se curata bulbii de fenicul, se taie in patru se fierb 20min. la vapori. Se toaca grosier, se pun la tigaie cu doua linguri de unt si un praf de sare Cind incep sa se transforme in piureu se adauga smantana, se da un clocot bun ,se rectifica asezonarea ,se mixeaza in crema. Intr-o tigaie mare, se pun doua linguri de unt si se incing pana incepe sa capete culoarea alunei. Se arunca saint-jacques in tigaie, se lasa nu mai mult de un minut pe fiecare parte (altfel isi pierd fragezimea si devin elastice). Se flambeaza cu cognac si se servesc asezonate simplu, cu sare si piper, pe un pat de crema de fenicul, stropite cu sosul rezultat dupa flambare.

Adauga comentariu la reteta - Crema de fenicul cu Saint-Jacques


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Fursecuri simple
Chutney de prune
Pateuri umplute cu sunca
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Chec de carne
Spaghetti integrale cu leurda si rosii
Friptura de mistret
Paste cu spanac si gorgonzola
Inghetata prajita
Muffins cu usturoi si ierburi
Ardei copti pane
Bulion de rosii
Butternut umplut
Pateuri rapide
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci