Placintute cu spanac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Placintute cu spanac

Placintute cu spanac

Ingrediente:

75 gr unt ,175 gr faina ,½  lingurita sare ,75 gr spanac ,2 oua, unul intreg si unul batut ,1 catel de usturoi, pisat ,½ lingurita nucsoara ,225 gr carne tocata de porc

Mod de preparare:

Se freaca untul cu faina si sarea pana cand se obtine o coca cu aspect de firimituri. Se adauga, amestecind continuu, suficienta apa pentru a iesi un aluat moale dar nelipicios. Aluatul rezultat se da la rece. Spanacul spalat si scurs bine de apa se pune in mixer cu oul, usturoiul si nucsoara si se amesteca bine. Pasta aceasta se amesteca cu carnea de porc.Se intinde aluatul pe masa tapetata cu faina. Se decupeaza 12 cercuri cu diametrul de 10 cm si se tapeteaza cu ele niste forme de briose. Se pune compozitia si se ung marginile aluatului cu ou batut. Se taie 12 capace de aluat de 7,5 cm, se pun peste placintele si se lipesc marginile. Se ung din nou cu oul batut si se dau la cuptorul incins in prealabil pana devin aurii.

Adauga comentariu la reteta - Placintute cu spanac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Inghetata de nectarine si caise
Melitzanosalata Agioritiki
Aripi de curcan tandoori
Dovlecei crocanti la cuptor
Tarta cu brinza si zmeura
Pulpe de rata cu bere si stafide
Cornuri cu unt
Cotlete de vinete
Turta dulce din piscoturi
Salata
Creveti crocanti cu cocos
Chec de carne
Paste cu spanac si gorgonzola
Melcisori de pizza
Mancarica de gulas