Placintute cu spanac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Placintute cu spanac

Placintute cu spanac

Ingrediente:

75 gr unt ,175 gr faina ,½  lingurita sare ,75 gr spanac ,2 oua, unul intreg si unul batut ,1 catel de usturoi, pisat ,½ lingurita nucsoara ,225 gr carne tocata de porc

Mod de preparare:

Se freaca untul cu faina si sarea pana cand se obtine o coca cu aspect de firimituri. Se adauga, amestecind continuu, suficienta apa pentru a iesi un aluat moale dar nelipicios. Aluatul rezultat se da la rece. Spanacul spalat si scurs bine de apa se pune in mixer cu oul, usturoiul si nucsoara si se amesteca bine. Pasta aceasta se amesteca cu carnea de porc.Se intinde aluatul pe masa tapetata cu faina. Se decupeaza 12 cercuri cu diametrul de 10 cm si se tapeteaza cu ele niste forme de briose. Se pune compozitia si se ung marginile aluatului cu ou batut. Se taie 12 capace de aluat de 7,5 cm, se pun peste placintele si se lipesc marginile. Se ung din nou cu oul batut si se dau la cuptorul incins in prealabil pana devin aurii.

Adauga comentariu la reteta - Placintute cu spanac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Cupola ninsa cu ciocolata
Salsa cruda
Pateu din ficatei de pui
Piept de pui afumat
Paine pictata
Pogacsa
Prajitura cu ciocolata, cocos si visine
Um Ali - budinca egipteana din paine
Muschiulet de porc cu susan
Tarta cu crème brûlé
Ardei copti pane
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Cranberry Muffins
Prajitura Latte Macchiato