Placintute cu spanac

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Placintute cu spanac

Placintute cu spanac

Ingrediente:

75 gr unt ,175 gr faina ,½  lingurita sare ,75 gr spanac ,2 oua, unul intreg si unul batut ,1 catel de usturoi, pisat ,½ lingurita nucsoara ,225 gr carne tocata de porc

Mod de preparare:

Se freaca untul cu faina si sarea pana cand se obtine o coca cu aspect de firimituri. Se adauga, amestecind continuu, suficienta apa pentru a iesi un aluat moale dar nelipicios. Aluatul rezultat se da la rece. Spanacul spalat si scurs bine de apa se pune in mixer cu oul, usturoiul si nucsoara si se amesteca bine. Pasta aceasta se amesteca cu carnea de porc.Se intinde aluatul pe masa tapetata cu faina. Se decupeaza 12 cercuri cu diametrul de 10 cm si se tapeteaza cu ele niste forme de briose. Se pune compozitia si se ung marginile aluatului cu ou batut. Se taie 12 capace de aluat de 7,5 cm, se pun peste placintele si se lipesc marginile. Se ung din nou cu oul batut si se dau la cuptorul incins in prealabil pana devin aurii.

Adauga comentariu la reteta - Placintute cu spanac


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Aripi de curcan tandoori
Friptura de curcan cu mere
Fursecuri fine cu nuci
Prosciutto di Parma e melone
Brezel (covrigi nemtesti)
Melcisori de pizza
Ciorba din pipote de curcan
Caltabosi
Somon la cuptor cu sos alb
Cirnati cu fenel
Palet de dames
Pateu din ficatei de pui
Chiftelute din orez
Tagliatelle cu ardei, seminte de pin si stafide
Prajitura cu mere caramel