Somon gravlax

Somon gravlax

Ingrediente:

1 somon de +/-1.5kg, curatat de intestine si solzi ,2kg sare de bucatarie ,1kg zahar tos ,200g marar tocat ,un pumn de piper boabe

Mod de preparare:

Va asigurati ca solzii sunt perfect indepartati.Se fileteaza somonul, apoi trebuiesc cautate oasele ramase pe linia mediana, cu o penseta sau si mai bine, o pensa de epilat. Ca sa le depistati, treceti cu degetul de-a lungul liniei mediane a fileului, de la coada catre cap (in raspar). Se amesteca sarea, zaharul intr-o tava suficient de mare ca sa cuprinda cele doua fileuri se varsa jumatate din amestecul sare/zahar, Se zdrobeste grosier piperul, se presara cu jumate din cantitate peste patul de sare+zahar Deasupra se dispun fileurile de somon cu pielea in jos. Se presara cu mararul tocat amestecat cu a doua jumatate de piper pisat .Se acopera cu restul de sare+zahar Se da la rece 3-5 zile .Daca dupa doua zile se formeaza o zeama deasupra, se scurge delicat. La sfirsit, se arunca sarea+zaharul, se spala bine fileurile si se razuie cu un cutit (fara exagerare). Se usuca fileurile cit se poate de bine cu hirtie absorbanta. Se taie feliii oblic, cit mai subtiri cu putinta. Se servesc cu felii de piine, unt proaspat si lamii taiate in sferturi .
  Puteti bate 200ml de smantana lichida in frisca, cu un praf de sare, unul de piper, marar tocat si zeama unei jumatati de lamiie. Cu doua linguri, fasonati frisca rezultata in forma de mici galuste pe care le serviti alaturi.

Adauga comentariu la reteta - Somon gravlax


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Tarta cu crema de branza si zmeura
Supa de chimen
Rulada de somon afumat
Rulada de ciuperci
Dulceata de pere
Savarine
Aripioare prajite in crusta
Cosulete umplute
Legume umplute
Beef Bourguignon - Julia Child
Tarta cu rucola
Cornuri cu unt
Paine cu orez
Ardei copti pane