Spuma de pastrav de mare

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Spuma de pastrav de mare

Spuma de pastrav de mare

Ingrediente:

250 gr file de pastrav de mare ,120 ml supa de peste ,2 foi de gelatina sau 1 lingurita gelatina praf ,sucul de la jumatate de lamaie ,30 ml vermut sec ,2 linguri parmezan ras ,300 ml frisca lichida neindulcita ,2 albusuri ,1 lingura ulei pentru uns ,sare si piper ,feliute subtiri de castravete – pentru granitura ,marar – pentru ornare
Pentru 6 portii.

Mod de preparare:

Se da supa in clocot, se adauga pestele si se fierbe 3-4 min. Pestele se scoate, se lasa la racit si supa se strecoara. Cind supa s-a mai racit si ea putin, se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva. Pestelui i se scoate pielea si se toaca marunt, se pune intr-un vas cu putin supa si se lichefiaza cu un mixer imersibil, apoi gradual se introduc si vermutul, parmesanul, lamaia si restul de supa. Se toarna intr-un bol si se lasa la racit complet. Frisca se bate usor, si se incorporeaza cu o paleta in mixtura bine racita. Se acopera cu folie si se da la frigider, unde va sta pana ce aproape se va intari gelatina – adica cind ajunge la consistenta unei maioneze. Albusurile se bat bine, si se incorporeaza incet la mixtura. Se ung cu ulei 6 boluri individuale de servire, se imparte compozitia intre ele si se niveleaza la suprafata. Se da la rece pentru 3 h, se orneaza cu felii de castravete si marar.

Adauga comentariu la reteta - Spuma de pastrav de mare


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Pogacsa
Cozonac cu mac si alune de padure
Piept de pui afumat
Salata de mango
Dulceata de grapefruit
Ardei copti pane
Caipirinha
Cozonac
Prajitura de ciocolata
Chec de carne
Fursecuri simple
Snitzel de vita cu crusta de ierburi aromate
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
Ardei umpluti,mai altfel
Salsa cruda