Swiss Rosti – Rosti din cartof

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Swiss Rosti – Rosti din cartof

Swiss Rosti – Rosti din cartof

Ingrediente:

750 gr cartofi, curatati si fierti in avans ,125 gr bacon ,2 cepe medii ,2 linguri de ulei ,½ lingurita sare ,¼ lingurita piper proaspat macinat,Optional – patrunjel tocat, fire de bacon – pentru garnitura
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se rad cartofii, se toaca baconul, ceapa. Se incinge uleiul si se caleste baconul si ceapa pana devine aurie, amestecand constant. Se pun la calit si cartofii rasi, sarea si piperul. Se imparte amestecul in 4 parti egale. Se incinge cuptorul la 110C.Intr-o tigaie de 15 cm, usor unsa, se pune una din partile de mai sus si se aplatizeaza cu spatele unei linguri. Se prajeste Rosti-ul pina devine auriu si isi tine forma. Se intoarce si pe partea cealalta, apoi se scoate pe un prosop de hirtie la scurs. Se va tine la cald in cuptorul incins. Se repeta procedeul si cu ultimele 3 Rosti. Se servesc calde, cu salata, sau cu branza.

Adauga comentariu la reteta - Swiss Rosti – Rosti din cartof


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Ciocolata
Ardei umpluti II
Creveti crocanti cu cocos
Schichttorte  Baumkuchen
Gnocchi cu spanac pe sos de rosii cu ciuperci
Somloi Galuska
Savarine
Batoane de cereale
Gratin de broccoli si conopida
Supa de pasare cu fructe goji
Bulete din ciupercute
Tort de ciocolata
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda
Rulada de vita cu sunca
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella