Swiss Rosti – Rosti din cartof

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Swiss Rosti – Rosti din cartof

Swiss Rosti – Rosti din cartof

Ingrediente:

750 gr cartofi, curatati si fierti in avans ,125 gr bacon ,2 cepe medii ,2 linguri de ulei ,½ lingurita sare ,¼ lingurita piper proaspat macinat,Optional – patrunjel tocat, fire de bacon – pentru garnitura
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se rad cartofii, se toaca baconul, ceapa. Se incinge uleiul si se caleste baconul si ceapa pana devine aurie, amestecand constant. Se pun la calit si cartofii rasi, sarea si piperul. Se imparte amestecul in 4 parti egale. Se incinge cuptorul la 110C.Intr-o tigaie de 15 cm, usor unsa, se pune una din partile de mai sus si se aplatizeaza cu spatele unei linguri. Se prajeste Rosti-ul pina devine auriu si isi tine forma. Se intoarce si pe partea cealalta, apoi se scoate pe un prosop de hirtie la scurs. Se va tine la cald in cuptorul incins. Se repeta procedeul si cu ultimele 3 Rosti. Se servesc calde, cu salata, sau cu branza.

Adauga comentariu la reteta - Swiss Rosti – Rosti din cartof


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Prajitura de ciocolata
Paste uriase, umplute cu spanac si ricotta
Antricot cu sos de piper verde
Aluat cu branza
Spaghetti cu zucchini si rosii
Spirale cu Nutella
Chec de carne
Pui cu legume de primavara
Pachetele cu porumb si branza
Batoane de cereale
Tarta rustica cu piersici
Rulade de peste cu morcov si dovlecel
Feta cu rosii uscate,in ulei
Tagliatelle cu ciuperci
Tarta cu crème brûlé