Swiss Rosti – Rosti din cartof

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Swiss Rosti – Rosti din cartof

Swiss Rosti – Rosti din cartof

Ingrediente:

750 gr cartofi, curatati si fierti in avans ,125 gr bacon ,2 cepe medii ,2 linguri de ulei ,½ lingurita sare ,¼ lingurita piper proaspat macinat,Optional – patrunjel tocat, fire de bacon – pentru garnitura
Pentru 4 portii.

Mod de preparare:

Se rad cartofii, se toaca baconul, ceapa. Se incinge uleiul si se caleste baconul si ceapa pana devine aurie, amestecand constant. Se pun la calit si cartofii rasi, sarea si piperul. Se imparte amestecul in 4 parti egale. Se incinge cuptorul la 110C.Intr-o tigaie de 15 cm, usor unsa, se pune una din partile de mai sus si se aplatizeaza cu spatele unei linguri. Se prajeste Rosti-ul pina devine auriu si isi tine forma. Se intoarce si pe partea cealalta, apoi se scoate pe un prosop de hirtie la scurs. Se va tine la cald in cuptorul incins. Se repeta procedeul si cu ultimele 3 Rosti. Se servesc calde, cu salata, sau cu branza.

Adauga comentariu la reteta - Swiss Rosti – Rosti din cartof


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Tamagoyaki
Inghetata de nectarine si caise
Chec aperitiv,stelute si braduti
Aperitiv cu branza brie la cuptor
Pateuri umplute cu sunca
Parjoale de vara
Spaghetti cu sos de vinete si rosii
Dovlecei crocanti la cuptor
Dulceata de rubarba
Omleta cu orez la cuptor
Agliata Verde
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Cartofi in crusta de mustar
Chiftelute cu porumb
Supa din trei feluri de peste