Tarta cu dovlecei si telemea

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Tarta cu dovlecei si telemea

Tarta cu dovlecei si telemea

Ingrediente:

1 pachet aluat de foetaj, 250 g telemea de oaie, 3 dovlecei, 5 linguri ulei de masline, cimbru proaspat, piper

Mod de preparare:

Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5’ in 3 linguri de ulei incins, amestecand mereu. Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza bordura. Peste aluat se presara branza rasa si dovleceii, se pipereaza, se stropesc cu 2 linguri ulei de masline si se baga tarta in cuptorul foarte bine incins. Dupa 10’ de copt, se reduce temperatura si se mai lasa in cuptor circa 15’. Se serveste fierbinte cu cimbru proaspat tocat.

Adauga comentariu la reteta - Tarta cu dovlecei si telemea


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Vegeta de casa
Somon afumat pe scandura de cedru
Antricot cu sos de piper verde
Tortulete de ciocolata cu mascarpone si zmeura
Chiftelute din orez
Cornuri cu unt
Mincarica de pipote
Bilute de cartofi cu inima de mozzarella
Pasca cu branza dulce
Bulete din ciupercute
Vis de vara: Tort cu zmeura, ciocolata si frisca
Aripi de curcan tandoori
Tort de ciocolata cu crema de cocos
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati
Piept de pui, la cuptor