Tarta cu dovlecei si telemea

Reteta culinara » Retete culinare » Retete aperitive » Tarta cu dovlecei si telemea

Tarta cu dovlecei si telemea

Ingrediente:

1 pachet aluat de foetaj, 250 g telemea de oaie, 3 dovlecei, 5 linguri ulei de masline, cimbru proaspat, piper

Mod de preparare:

Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5’ in 3 linguri de ulei incins, amestecand mereu. Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza bordura. Peste aluat se presara branza rasa si dovleceii, se pipereaza, se stropesc cu 2 linguri ulei de masline si se baga tarta in cuptorul foarte bine incins. Dupa 10’ de copt, se reduce temperatura si se mai lasa in cuptor circa 15’. Se serveste fierbinte cu cimbru proaspat tocat.

Adauga comentariu la reteta - Tarta cu dovlecei si telemea


Nu necesita inregistrare


Codul de securitate Actualizează

Retete

Retete culinare cu imagini

Snitel de vita cu crusta de ierburi aromate
Pateuri
Pulpa de porc la cuptor in sos de portocale
Batoane de cereale
Chisca cu hrisca - caltabos de Bucovina
Pateuri rapide
Sirop de citrice
Dovlecei cu patrunjel si usturoi
Crostoni cu miel
Painea tigru
Prajitura cu visine si ciocolata
Quinoa cu legume
Cozonac cu mac si melcisori cu scortisoara
Somon salbatic cu crusta de brinza
Prajitura parfumata cu caise si flori de lavanda