Ingrediente:
250g fileu de somon crud ,500g somon afumat ,40g icre de manciuria (facultativ) ,100ml smantana ,1-2 foi de gelatina ,marar ,patrunjel ,piper alb
Supa: 300 ml apa ,1 morcov ,1 ceapa mica ,50ml vermut (facultativ) ,cimbru ,foaie de dafin ,cozi de patrunjel si leustean ,sare ,piper
Mod de preparare:
Se prepara supa cu toate ingredientele indicate, se lasa sa dea citeva clocote. Se pune fileul de somon crud in supa, se stinge focul, se acopera si se lasa sa se raceasca. Se scurge somonul, supa se repune la incalzit. Se inmoaie foaia de gelatina in apa rece, se scurge bine, se dizolva in supa, zeama se filtreaza si se pastreaza deoparte. Se umezeste interiorul unei terine cu apa si se captuseste cu film alimentar, lasand sa depaseasca generos marginile. Se tapeteaza cu felii de somon afumat, lasand ce depaseste sa atirne imprejur. Restul de somon afumat se toaca, de preferinta cu cutitul, se amesteca cu smantana si cu o parte din aspicul rezultat din supa+gelatina pana la obtinerea unui amestec cremos dar nu prea lichid. Se depune in terina un strat de amestec (2/5 din cantitatea totala), se presara cu marar tocat. Deasupra se depune mic strat de icre de manciuria, fileul de somon taiat in bucati lungi, se completeaza la nivel cu un pic de amestec. Se depune un al doilea strat de icre de manciuria, se presara cu marar. Se acopera totul cu restul de amestec, se aduc partile de felii de somon afumat care depaseau imprejur catre centru. Se aduce excedentul de film pe deasupra, catre mijloc, se preseaza usor si se da la frigider, de preferinta 24h. Se rastoarna si se taie felii cu un cutit bine ascutit, fara a scoate filmul alimentar (se scoate de pe felii dupa taiere, filmul faciliteaza operatia).
< Anterior | Urmator > |
---|